Wielen

Bekijk ons grote assortiment wielen bij Kruizinga

Verschillende soorten wielen bij Kruizinga

In een wereld waar alles draait om efficiency, snelheid en gemak, zijn wielen een onmisbaar onderdeel. Een hoogwaardige wieluitrusting is essentieel voor de doelgerichte inzet van een transportmiddel. Wielen stellen ons in staat snel en eenvoudig van A naar B te komen. Maar wist u dat er heel veel verschillende soorten wielen zijn?

 

Bij Kruizinga hebben we een divers assortiment wielen nieuw en gebruikt. Klik hier voor keuzehulp wielen en de juiste wielen voor de juiste toepassing en omgeving! Meer hierover leest u verder onderstaand.

Slimme keuzes 

 

Hoe kiest u het juiste wiel?

Afhankelijk van uw doel kunt u de wielen bepalen. Hierbij begint het object waar u de wielen onder wilt plaatsen. Een steekwagen vraagt immers hele andere wielen dan een meubelhondje. Hierbij moet u ook denken aan het type wiel of grootte van het wiel.

 

Soorten wielen

Er zijn allerlei verschillende soorten wielen, die elk geschikt zijn voor een bepaald doel. Sommige wielen zijn bijvoorbeeld ontworpen voor gebruik op straat, terwijl andere wielen bedoeld zijn voor off-road gebruik. Ook zijn er wielen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in extreme omstandigheden, zoals bijvoorbeeld sneeuw of zand. Daarnaast zijn er ook wielen zoals bok- of zwenkwielen. Hieronder een korte uitleg wat het verschil is tussen een bok- en zwenkwiel en het diverse type wielen:

 

Verschil tussen zwenk en bokwielen

Een bokwiel is een vaststaand wiel waarbij de gaffel niet meedraait in de richting. U kunt met een bokwiel enkel alleen vooruit of achteruitrijden. Een zwenkwiel, de naam zegt het al. Is een wiel wat wil zwenken. En kunt u daarentegen wel 360 graden draaien.

 

Luchtbanden

Luchtbanden zijn, de naam zegt het al, banden met lucht. Deze ziet u vaak terug onder een magazijnwagen of steekwagen. Luchtbanden hebben diverse voordelen, denk hierbij aan: langere levensduur bij hoge snelheden, beter contact tussen band en rijvlak en minder verhitting.

 

TPE wielen

TPE, ook wel thermoplastisch rubber zijn wielen met een rubberen loopvlak en hebben een gemiddelde rol- en zwenkweerstand. Een van de grote voordelen is dat TPE wielen trillingen dempt. Dit zorgt voor een hoog rijcomfort wanneer u op ongelijke ondergronden rijdt.

 

Massief rubberen wielen

Massief rubberen wielen kunnen voor velen toepassingen worden ingezet. Winkels, kantoren of horeca zijn omgevingen waar u ze het meeste ziet. Dit komt omdat Massief rubberen wielen geluidsarm, trilling dempend en vloer sparend zijn.

 

Elektrisch geleidende TPE wielen

Werkt u met producten welke gevoelig zijn voor elektrostatische ladingen? Kies dan voor elektrisch geleidende TPE wielen. Met behulp van elektrostatisch geleidbare wielen en zwenkwielen kunnen deze ontladingen worden vermeden.

 

Nylon wielen

Nylon wielen zijn wielen welke gemaakt zijn van hard kunststof. Hierdoor maken de wielen veel geluid. Wel zijn nylon wielen perfect om op harde en vlakke ondergronden te rijden.

 

Polyurethaan wielen

Polyurethaan is een kunststof materiaal en behoort tot de polymeren. Het is een veelzijdig materiaal, en kent vele toepassingen. Polyurethaan wielen zijn heel sterk, maar tegelijkertijd ook heel buigzaam. Hierdoor zijn ze geschikt als wielen voor alle toepassingen waar zwaardere draagvermogens gewenst zijn.

 

Welk type wiel u nodig heeft, hangt dus af van het doel waarvoor u het wiel wilt gebruiken.

 

Wielen kopen? Kruizinga helpt u!

Of u nu op zoek bent naar wielen voor goederenvervoer of een speciale toepassing, bij Kruizinga bent u aan het juiste adres. Bekijk het assortiment op de website of neem contact op met Kruizinga, dan helpen ze u graag verder. Wanneer u ervoor kiest om wielen te kopen bij Kruizinga bent u verzekerd van de juiste prijs/kwaliteit verhouding.


FAQ

Moet een zwenkwiel voor of achter?

Een zwenkwiel zit vaak aan de bestuurderskant en de bokwielen achter. Wel kunt u de wielen zelf plaatsen wat u het prettigste vindt werken.

Heeft Kruizinga ook gebruikte wielen?

Het is ook mogelijk om gebruikte wielen bij Kruizinga aan te schaffen. Bekijk hiervoor het gebruikte wielen assortiment. Wilt u weten welke producten we nog meer als gebruikt verkopen? Neem dan een kijkje op onze gebruikt pagina.

Wat is de levertijd van wielen?

Levertijd van een wiel kan variëren. Is het wiel op voorraad en is het geen vakantie of feestdag? Dan wordt uw bestelling binnen ca. 2 werkdagen bij u afgeleverd. Mocht het gebeuren dat uw bestelling vertraging oploopt, zullen wij u zo snel mogelijk contacteren om samen met u een nieuwe lever- of afhaaldatum te bepalen.

Welke soorten wielen zijn beschikbaar?

Er zijn diverse soorten wielen in ons assortiment, waaronder zwenkwielen en bokwielen. Elke type is ontworpen voor specifieke toepassingen en omstandigheden.

Wat is het verschil tussen thermoplastische en rubberen wielen?

Thermoplastische wielen zijn chemisch bestendig, duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen. Rubberen wielen zijn schokabsorberend en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Hoe onderhoud ik wielen voor maximale levensduur? 

Door uw wielen regelmatig schoon te maken, smeren van lagers (indien van toepassing) en te inspecteren op schades zijn essentieel voor het onderhoud van wielen. 

Wat is het draagvermogen van een wiel?

Het draagvermogen varieert per type wiel. Daarnaast wordt het beïnvloed door diverse factoren zoals wielmateriaal, diameter en constructie. Controleer voor gebruik de specificaties van uw wielen om het maximale draagvermogen te bepalen.