ESD wagens

Bekijk ons grote assortiment ESD wagens bij Kruizinga

Bescherm uzelf en al uw apparatuur met de ESD Wagens van Kruizinga!

Een ESD-wagen is een hoogwaardig product welke u beschermt tegen schade van elektrische ontladingen. ESD staat voor Electro Static Discharge, wat in het Nederlands betekend: elektrostatische ontlading. ESD-wagens worden daarom veel gebruikt binnen omgevingen zoals computerruimtes, ziekenhuizen of facilitaire omgevingen waar men werkt met producten welke schadelijk zijn voor elektrostatische ontladingen zoals printplaten.

 

Bent u benieuwd welke ESD-wagen voor u het meest geschikt is? Bekijk onderstaand voor meer informatie!

Meer informatie nodig? Klik hier voor onze keuzehulp! 
Bescherming tegen Electro Static Discharge   

Electro Static Discharge wordt meestal opgewekt door wrijvingen. Dit ontstaat wanneer er twee verschillende materialen langs elkaar worden gewreven of van elkaar gescheiden worden. Dit kan komen door bijvoorbeeld het menselijk lichaam wat elektrostatisch is opgeladen door wrijving van kleding, schoeisel, vloerbedekking of door wrijving tussen verschillende soorten kunststoffen. Elektronica zoals printplaten zijn overgevoelig voor elektrostatische ontladingen. Doordat vele elektrostatische ontladingen onder de waarnemingsdrempel van een mens liggen is het onmerkbaar voor een mens. Om daar iets van te merken is ca. 3000 volt nodig . Een lagere voltage wat minder dan 3000 volt is, is daardoor onmerkbaar voor een mens maar wel schadelijk voor elektronische onderdelen zoals printplaten. Daarom is het voor de sectoren die veel werken met bijvoorbeeld printplaten of andere ESD gevoelige producten belangrijk dat er ESD-wagens bestaan om deze spullen te vervoeren.

 

Welke soorten ESD-wagens zijn er?

Er zijn verschillende soorten ESD-wagens verkrijgbaar. Elke wagen heeft een andere toepassing. Zo hebben we bij Kruizinga de volgende uitvoeringen in ons assortiment:

  • - ESD-bijzetwagen
  • - ESD-etagewagen
  • - ESD-platformwagen
  • - ESD-rolplateau
  • - ESD-tafelwagen
  • - ESD-materiaalstandaard

Wilt u grijpgoederen binnen handbereik? Kies dan voor een ESD-materiaalstandaard, ESD-tafelwagen, ESD-etagewagen of een ESD-bijzetwagen. Zijn de goederen van groter formaat? Kies dan voor een ESD-platformwagen of ESD-rolplateau. Een ESD-rolplateau, ESD-materiaalstandaard of ESD-bijzetwagen kunt u ook in combinatie met ESD stapelbakken gebruiken.

 

ESD-wagen kopen? Kruizinga helpt u!

Wilt u een ESD-wagen kopen, maar bent u nog niet uit welke transportwagen ESD u wilt kopen? Dat is geen probleem! Onze specialisten helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen. U kunt gemakkelijk contact met ze opnemen via onze contact pagina. Door een ESD-wagen bij Kruizinga te kopen bent u verzekerd van de beste prijs/kwaliteit verhouding tegen lange levensduur.


FAQ

Wat is een ESD wagen?

ESD staat voor Electro Static Discharge, in het Nederlands: elektrostatische ontlading. ESD wordt opgewekt door wrijving en kan plaatsvinden in een vorm van een vonk. Een ESD-wagen beschermt u tegen schade van elektrische ontladingen.

Wanneer heeft u een ESD wagen nodig?

Werkt u binnen een omgeving zoals computerruimtes, ziekenhuizen of facilitaire omgevingen waarbij u werkt met producten die schadelijk zijn voor elektrostatische ontladingen zoals printplaten? Dan is het verstandig om een ESD-wagen aan te schaffen.

Heeft Kruizinga nog andere producten die handig zijn in een magazijn?

Bij Kruizinga kunt u verschillende producten vinden die ook erg handig zijn in een magazijn. U kunt hierbij denken aan:

cc wagen, orderverzamelwagen, dossierwagen, draagarmwagen, handwagen, materiaalstandaard, optiliner wagen, rongenwagen, tafelwagen, bijzetwagen, etagewagen,  RVS wagen