De digitalisering van Kruizinga

19 februari 2021

Digitalisering kan niet meer ontbreken. Er zijn talloze manieren om te digitaliseren als bedrijf. Er zitten verschillende voordelen aan gedigitaliseerde processen. In deze blog lees je er meer over!

Digitalisering, een begrip die in de samenleving niet meer kan ontbreken. Zo zien we dat vormen van traditionele media worden ingewisseld voor digitale media. Verder valt het in deze coronaperiode op dat fysieke vergaderingen veranderen in zoom- en skype meetings. Wellicht dat dit een trend is die na deze periode ook wordt aangehouden. Naast dat hierin digitalisering plaatsvindt, worden ook bedrijfsprocessen steeds meer gedigitaliseerd. Maar wat houdt digitalisering in? En hoe past een leverancier in opslag- en transportmiddelen dit toe?

Wat is digitalisering?

Digitalisering komt in veel situaties, bewust of onbewust, voor. Het begrip kan gedefinieerd worden als ‘het digitaal maken van analoge en handmatige processen door nieuwe technologieën. Digitalisering betekent voor veel bedrijven ‘vernieuwing’. Vernieuwing betekent verandering en wordt vaak als iets lastigs gezien. Toch blijkt, door de opkomst van internet, dat klanten/consumenten steeds meer verwachten van bedrijven. Start daarom met het digitaliseren van bedrijfsprocessen, voldoe aan de vernieuwde verwachtingen en laat je bedrijf groeien.

 

Er zitten verschillende voordelen aan het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Ten eerste geeft digitalisering meer inzicht. Door gebruik te maken van nieuwe systemen kan men deze gegevens 24/7 inzien. Meten is immers weten! Verder zorgen digitale systemen voor minder papiergebruik, kunnen medewerkers efficiënter en sneller werken en is het mogelijk om eerder trends te zien van de wensen en behoeften van de markt. 

 


Waarom Kruizinga.nl is gaan digitaliseren

Kruizinga.nl, totaalleverancier in opslag- en transportmiddelen, is in de afgelopen jaren ook efficiënter gaan werken door meer in te zetten op digitale processen. Opslag- en transportmiddelen worden vaak gezien als ‘logistieke middelen’. Het bedrijf staat daarom midden in de markt en verbind als het ware verschillende sectoren met elkaar. Hiermee wordt bedoeld dat Kruizinga bijvoorbeeld rolcontainers en kunststof bakken levert aan een verkoper in zorgmiddelen, deze kunststof bakken en rolcontainers worden vervolgens weer ingezet bij het transport naar andere specifieke bedrijven. Daarnaast koopt Kruizinga.nl ook weer gebruikte goederen in van andere bedrijven. Hierin speelt de digitale wereld wederom een belangrijke factor.


De digitalisering van Kruizinga.nl

Er zijn verschillende bedrijfstakken bij Kruizinga.nl die te maken hebben gehad met digitalisering. In deze paragraaf zullen een aantal veranderingen besproken.

Gedigitaliseerde processen in het magazijn

 

Digitalisering handscanners Kruizinga

 

Kruizinga.nl heeft verschillende digitale processen in het magazijn. Zo kunnen goederen automatisch worden gewogen en kan deze informatie direct uitgeprint worden op stickers. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van handscanners in het magazijn. Door dit hulpmiddel kunnen orderpickers weten zij wat er nodig is.

Verbetering in de website

 

Digitalisering website Kruizinga.nl

 

Tot slot komen er ook verbeteringen in de website. Zo zijn we bezig met het optimaliseren van het digitale betaalsysteem. Dit nieuwe betaalsysteem zal meer overzicht bieden, duidelijker zijn, waardoor klanten dit zullen gaan waarderen. Wij kijken er naar uit om dit systeem binnenkort aan jullie te presenteren!

 

 


Lees meer..

Valkuilen bij intern transport: hoe kunt u ze voorkomen?

28 november 2022

Lees het volledige bericht

In 4 stappen uw magazijn voorbereid op Black Friday!

11 november 2022

Lees het volledige bericht

Topdrukte in uw magazijn! Bent u voorbereid?

10 oktober 2022

Lees het volledige bericht