IBC tanks

Bekijk ons grote assortiment IBC containers bij Kruizinga

Ruim assortiment IBC tanks bij Kruizinga

IBC containers, ook wel Intermediate Bulk Containers of vloeistoftanks, zijn zeer geschikt voor het opslaan en vervoeren van grote hoeveelheden vloeistoffen. Deze praktische en robuuste containers zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, waaronder een IBC tank 1000 liter. Wanneer u een vloeistofcontainer wil kopen is het van belang om van tevoren te bepalen op welke manier u deze wil inzetten. Zo is een IBC te verkrijgen met verschillende keuringen, adapters of in combinatie met pallets. Verder kunt u bij Kruizinga nieuwe, gebruikte en maatwerk IBC's kopen

 

Bekijk onze keuzehulp pagina of lees onderstaand voor meer informatie.

 

Slimme keuzes 

 

Verschillende soorten IBC’s

Vloeistoftanks kunnen variëren in materiaal, volume, liter en kleur. IBC-containers zijn meestal gemaakt van kunststof met een stalen frame eromheen. Een IBC met inhoud van 600 liter, 800 of 1000 liter koopt u bij Kruizinga. Ook is het mogelijk om te kiezen voor levensmiddelecht om zodoende levensmiddelen op juiste manier op te kunnen slaan. Voor het opslaan van water, wordt er het vaakst gekozen voor de watertank 1000 liter, maar wanneer de IBC-container voor het opslaan van andere goederen gebruikt wordt, wordt er ook vaak de voorkeur gegeven aan een IBC container 1000 liter.

 

Vulopeningen

Verder kunt u ook een keuze maken op basis van de vulopening. Bij Kruizinga heeft u een keuze uit een IBC container met een vulopening van 115 mm, een vulopening van 150 mm, een vulopening voor een IBC van 225 mm of een vulopening van 240 mm.

 

Keuringen 

Ook kan een IBC vat ook UN-gekeurd zijn. Een UN-keurmerk voor deze IBC 's houdt in dat u de mogelijkheid krijgt om gevaarlijke stoffen te transporteren en op te slaan. U moet immers voldoen aan een ADR-regeling om dit te mogen doen. Uiteraard is het wel van belang dat u houdt aan andere nationale- of internationale wetgevingen.

 

Onderstel van een IBC

Het onderstel van een IBC kan uit verschillende soorten materialen bestaan. Zo kunt u kiezen voor een houten pallet, kunststof pallet of een stalen pallet. Een houten onderstel is het goedkoopste alternatief en wordt veel ingezet in de transportwereld. Een kunststof onderstel is eenvoudiger te reinigen en veelal geschikt in de voedingsindustrie. Tot slot kenmerkt een stalen onderstel zich aan dat het materiaal makkelijk te reinigen is en stootbestendig is. Ook dit type komt veel voor in de voedingsindustrie. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld de horeca of aan fabrieken waar voeding wordt gemaakt. Verder hebben we bij Kruizinga de keuze uit een zwarte IBC-container en een witte IBC container.

 

Voordelen van IBC tanks

IBC-containers hebben veel voordelen. Een van de grootste voordelen is hun grote capaciteit, waardoor ze geschikt zijn voor het opslaan en transporteren van grote hoeveelheden vloeistoffen. Daarnaast hebben ze een lange levensduur omdat ze duurzaam zijn en van duurzame materialen zijn gemaakt.

 

Toepassingen van IBC tanks

IBC-containers worden in veel verschillende toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan:

Het opslaan van brandstoffen, water, voedingsmiddelen, chemicaliën en farmaceutische producten. Daarnaast komt u ze veel tegen in de industrie, landbouw, schoonmaak en zelf bij privé-doeleinden zoals waterbak voor paarden. Daarnaast kunt u IBC-containers ook voor andere doeleinden gebruiken. Lees hier meer over in onze blog. 

 

Keuzehulp IBC tanks

Bij de keuze voor een IBC tank, ook wel vloeistofcontainer genoemd, is het belangrijk om rekening te houden met sterkte, materiaal en inhoud. Kruizinga heeft een ruim assortiment IBC-containers, zodat u zeker de juiste container vindt voor uw doel. Hulp nodig bij het maken van uw keuze? Neem dan gemakkelijk contact op met een van onze specialisten.

 

IBC tanks kopen

IBC-containers van hoge kwaliteit koopt u voordelig bij Kruizinga. Daarnaast biedt Kruizinga een uitstekende service bij uw aankoop, zodat u zeker weet dat u het juiste product krijgt. We bieden ook een snelle en betrouwbare verzending, zodat u uw IBC-containers snel kunt gebruiken.


FAQ

Welke toebehoren zijn te gebruiken bij IBC tanks?

Er zijn diverse toebehoren te benoemen voor een IBC. Zo kunt u denken aan een elektropomp, schroefdop, een adapter en een sleutel bovendop

 

Bij Kruizinga verkopen we vier verschillende soorten elektropompen, namelijk: een elektropomp basis set, een allround set, een chemie-set en een exclusief set. U kiest uw elektropomp op basis van de goederen die in de tank opgeslagen zullen worden.

 

Naast elektropompen, worden voornamelijk ook adapters aangeschaft bij het kopen van een IBC container. Een IBC adapter is een overgangskoppeling van de dikte van schroefdraad. Mocht u hier meer informatie over willen, dan kunt u hiervoor onze verkopers inschakelen. Zij kunnen u precies helpen aan de juiste adapter.

Wat betekent UN gekeurd bij een IBC tank?

UN-keuring is een proces waarbij verpakkingsmiddelen, zoals IBC tanks, worden getest om te bepalen of ze voldoen aan de internationale veiligheids- en milieueisen voor het transport van gevaarlijke stoffen. Dit is een verplicht proces voor verpakkingsmiddelen die worden gebruikt voor het transport van gevaarlijke stoffen via schepen, treinen, vliegtuigen en vrachtwagens.

Welke soorten vloeistoffen kunnen in een IBC-container worden opgeslagen?

IBC-containers zijn geschikt voor een breed scala aan vloeistoffen. Denk hierbij aan oliën, water, oplosmiddelen, voedingsmiddelen en chemicaliën. 

Kunnen IBC-containers hergebruikt worden?

Ja, een IBC-container kan worden hergebruikt. Nadat de IBC container geleegd en gereinigd is, kunnen ze weer opnieuw worden gevuld en gebruikt worden voor verschillende toepassingen. 

Zijn IBC's stapelbaar?

Ja, veel ibc containrs zijn ontworpen om gestapeld te worden. Hierdoor is een efficiëntere opslag en transport mogelijk.