Waarvoor gebruik je een meubelhondje?

2 december 2020

Een meubelhondje is een dolly / hondje om meubels te verplaatsen. De handige transportroller kent vele benamingen en vele inzet-gebieden. Zo wordt de verhuishond ook wel meubeltransporter, transportroller, meubelroller of meubel dolly genoemd. Het handige karretje of hondje is perfect voor het veilig transporteren van meubels, dozen of machines. Een meubelhondje is een trouwe viervoeter en onmisbaar bij iedere verhuizing of iedere vorm van intern transport.

Waar op letten bij het kopen van een meubelhondje?

Zodra je een meubelhondje wilt aanschaffen, is het belangrijk om van tevoren te weten hoe je de meubelroller gaat inzetten. Standaard worden de meubelrollers geleverd met een houten plateau, dat voorzien is van een anti-slip laag. Daarnaast heb je de mogelijkheid uit 3 verschillende soorten zwenkwielen, namelijk: polyamide, rubber of streeploos rubber. Afhankelijk van de omgeving waar je het meubelhondje gebruikt, zijn diverse wielen geschikt. Zo zijn polyamide vaakgebruikt in steriele omgevingen  met zachte ondergronden omdat ze op houten vloeren krassen kunnen veroorzaken en rubberen wielen bij magazijnen, werkplaatsen of de meubelzaak bij jezelf om de hoek.

 

Polyamide wielen

Zie polyamide wielen van meubelhondje!

Rijweerstand: Zeer gering.
Geluid: Hoog op nagenoeg alle ondergronden.
Elasticiteit: Onelastische harde loop.
Vuilgevoeligheid: Zeer gevoelig.
Lagers: Rollager.
Streeploos: Ja.
Ondergrond: Voor effen ondergronden.
Max. oprijhoogte: 2,5% van de wieldiameter.

Kenmerken: Gunstige wielen met een hoog draagvermogen, zeer gering rijcomfort. Verregaand bestand tegen zout, zuren en logen.

Rubberen wielen

Zie rubberen wielen van meubelhondje!

Rijweerstand: Gering.
Geluid: Gering op nagenoeg alle ondergronden.
Elasticiteit: Elastische harde loop.
Vuilgevoeligheid: Zeer gevoelig.
Lagers: Rollager.
Streeploos: Nee.
Ondergrond: Voor effen/oneffen ondergronden.
Max. oprijhoogte: 5% van de wieldiameter.

Kenmerken: Prijsgunstige wielen voor een gemiddeld draagvermogen, niet streeploos, let dus op bij gebruik van ondergronden!

Streeploos rubberen wielen

Zie streeploos rubberen wielen van meubelhondje!

Rijweerstand: Gering.
Geluid: Gering op nagenoeg alle ondergronden.
Elasticiteit: Elastische harde loop.
Vuilgevoeligheid: Zeer gevoelig.
Lagers: Rollager.
Streeploos: Ja.
Ondergrond: Voor effen/oneffen ondergronden.
Max. oprijhoogte: 5% van de wieldiameter.

Kenmerken: Prijsgunstige wielen voor een gemiddeld draagvermogen, streeploos dus ook voor gevoelige ondergronden.

 

Waar wordt een meubelhondje voor gebruikt?

Voor het verplaatsen van van dozen, banken, plantenbakken, kasten, overige meubelstukken en veel meer zware objecten is een meubelhondje een geschikte transportmiddel en voorkom je hiermee dat jezelf of jouw personeel onnodig zwaar moet sjouwen of slepen.

 

Let op! Bij het gebruik van een meubelhondje adviseren we je om het object altijd op het miden van het meubelhondje te plaatsen. Dit zorgt voor de hoogste stabiliteit en gelijkmatige belasting. Het laadvermogen wat we garanderen is namelijk alleen bij gelijkmatige verdeling. Heb je een langwerpig opject, dan kan je het beste twee meubelhondjes aan beide zijden inzetten. Pas dan wel op dat je nooit de maximale laadvermogen paseert.

Zie diverse voorbeelden voor gebruik van een meubelhondje!

 

  

Meubelhondjes en nog veel meer te koop bij Kruizinga.nl!

Ben je eruit? Schaf dan gemakkelijk online bij www.kruizinga.nl een meubelhondje in onze webshop aan. Naast meubelrollers hebben we nog een tal van diverse opslag- en transportmiddelen uit voorraad leverbaar, zowel nieuw, gebruik als in de verhuur! Buiten de meubelrollers, biedt Kruizinga.nl ook soortgelijke Fetra onderwagens aan. Hiernaast leveren we ook standaard Fetra rolplateaus met duwstang, deze kan hierdoor gemakkelijk sturen. Naast netgenoemde product, levert Kruizinga.nl ook diverse middelen aan. Denk hierbij aan verhuisdekens, steekwagens, rolcontainers, verhuisbakken, spanbanden, oprijplaten of een pompwagen.


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht