''Tonnen'' jerrycans en vaten bij Kruizinga.nl

20 augustus 2021

Zoekt u producten voor het opslaan van (gevaarlijke) vloeistoffen of andere levensmiddelen? Bij Kruizinga vindt u hier verschillende opslagmiddelen in diverse materialen, zoals vaten en jerrycans. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Lees dan snel verder.

Breed assortiment

Binnen ons assortiment vaten en jerrycans kunnen wij ons voorstellen dat het lastig is om de juiste keuze te maken. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, vindt u hieronder in het kort wat de specificaties zijn van de diverse producten.

 

Jerrycans

Jerrycans worden vooral gebruikt voor het opslaan en vervoeren van vloeistoffen, maar wordt één van de types jerrycans ook gebruik voor het verpakken van droge stoffen. U vindt de volgende type jerrycans in ons assortiment.

 

Standaard jerrycan

Dit type jerrycan wordt geleverd met een standaard schroefdop en een inhoud van 2,5 tot en met 20 liter. Deze variant wordt niet alleen gebruikt voor het verpakken van vloeistoffen, maar ook voor droge stoffen.

zwart vat

 

Brandstof jerrycan

Deze jerrycan is klassiek voor het opslaan en transporteren van vloeistoffen zoals benzine, diesel of andere brandstoffen. Voor zowel de particulier als in de werkplaats van uw organisatie zijn deze onmisbaar. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en altijd geleverd met flexibele schenktuit.

groene brandstoftank

 Water jerrycan

De water jerrycan is een veel gebruikt product voor in de voedselindustrie of horeca. Ze worden standaard geleverd met een kraantje aan de voorzijde voor het aftappen van water en een schroefdop.  

 vaten_watercans.png

 

Vaten

Vaten worden veelal gebruikt voor het opslaan en transporteren van grotere hoeveelheden grond- of vloeistoffen. De meest gebruikte soort vaten zijn de kunststof vaten, maar ook stalen vaten zijn in sommige gevallen een goede optie.

 

 

Stalen vat

De stalen vaten met een inhoud van 210 liter, worden voornamelijk gebruik in productiebedrijven waar gevaarlijke stoffen en vloeistoffen worden opgeslagen en vervoerd. De vaten hebben een afneembare deksel, die middels een klemring wordt afgesloten en daardoor veilig en volledig lekvrij is.

vaten_staalvat.png

 

 

Kunststof wijdhalsvat met schroefdeksel

De kunststof vaten met schroefdeksel zijn ook lucht- en waterdicht, maar bieden hierin iets minder zekerheid omdat dit type niet is voorzien van een extra klemring. De vaten worden veel gebruikt om bijvoorbeeld dierenvoeding of andere vaste stoffen in op te slaan. Ook vloeistoffen kunnen prima worden opgeslagen in deze kunststof vaten.

zwart vat

 

 

Kunststof wijdhalsvat met klemdeksel

Dit type kunststof vaten worden veel gebruikt in magazijnen en werkplaatsen om vaste- en vloeibare stoffen in op te slaan. Ze zijn daarom ook verkrijgbaar met grotere inhoud mogelijkheden dan het andere type kunststof vat.  De vaten hebben naast een schroefdeksel ook een klemring, waardoor dit type de volledige zekerheid geeft dat ze lucht- en waterdicht zijn.

vaten_osnp.png

 

 

 

 


UN-keurmerk voor gevaarlijke (vloei)stoffen.

Wanneer u gevaarlijke (vloei)stoffen gaat opslaan of vervoeren, dan heeft het opslagmiddel, ofwel verpakking, een UN-keurmerk nodig. Dit keurmerk bevestigt dat de verpakking geschikt is voor het vervoeren van deze gevaarlijke stoffen. Het keurmerk wordt gegeven door een onafhankelijke keuringsinstantie en nadat het opslagmiddel diverse tests heeft ondervonden.

Gevaarlijke stoffen worden in drie groepen onderverdeeld, waarbij groep 1 de zeer gevaarlijke stoffen zijn en groep 3 de minst gevaarlijke stoffen zijn. Afhankelijk van de klasse waarin de stof zich bevindt, worden er eisen gesteld aan het transport.

Wilt u graag weten in welke verpakkingsgroep uw vaste- of vloeistof is ingedeeld? Kijk dan in de Dangerous Goods Database van BAM.

Bij Kruizinga.nl vindt u zowel jerrycans als vaten die voorzien zijn van het UN-keurmerk. Zo weet u zeker dat u de juiste producten heeft voor het opslag of transporteren van uw stoffen.

 

Veilig en makkelijk transporteren

Om deze vaten te kunnen verplaatsen, hebben wij verschillende producten in ons assortiment om dit makkelijker en veiliger te kunnen maken. Onze productgroep vatenhandling biedt verschillende mogelijkheden, zodat er altijd een passende vorm van ondersteuning te vinden is. Hoe groot of zwaar de vaten ook zijn, met hulpmiddelen zoals een vatensteekwagen, vatenroller of vatengrijper is het zware werk zo gedaan.

 

Een tweede kans

Graag een bijdrage leveren aan het verminderen van de belasting op het milieu? Kies dan voor materialen die al eens gebruikt zijn. Dit is niet alleen een duurzame oplossing, maar scheelt u vaak meer dan de helft aan investeringskosten. Bij Kruizinga vindt u diverse type vaten die u een tweede leven kunt geven. Gebruikte producten worden altijd onderworpen aan een strenge controle. Wanneer een product niet voldoet aan de functie ervan, wordt dit gerepareerd zodat we een compleet en functioneel product aan u kunnen afleveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk het hier of neem contact op met één van onze medewerkers.

 


Lees meer..

De voordelen van gebruikte producten

7 juli 2022

Lees het volledige bericht

Kruizinga.nl voorkeursleverancier van Xenos

5 juli 2022

Lees het volledige bericht

Hoe werkt circulariteit?

24 mei 2022

Lees het volledige bericht