Gitterboxen Type Toebehoren

Bekijk ons grote assortiment gitterboxen en gaascontainers bij Kruizinga

Gitterboxen voordelig te koop bij Kruizinga!

 

Gitterboxen, ook wel gaascontainers genoemd, worden gebruikt als ladingsdragers.
De stevige wanden van deze draadcontainers zorgen voor een hoge draagkracht en zijn makkelijk stapelbaar. Hierdoor zijn de stalen boxpallets goed inzetbaar voor het verplaatsen of transporteren van zowel verpakte als onverpakt goederen binnen de logistieke industrie. Een voorbeeld van een stalen gaasbox is de euro pool-gitterbox. Deze zijn volgens UIC-norm 435-3 geproduceerd. Daarnaast zijn er ook inklapbare en anti-diefstal gaascontainers bij Kruizinga verkrijgbaar. Al onze gaascontainers zijn zowel nieuw, gebruikt als in de verhuur leverbaar. Ook is het mogelijk om als maatwerk oplossing te bestellen. 

Wilt u meer informatie over gitterboxen? Lees dan onderstaand verder.
 

 

Voordelen van een gitterbox 

Gitterboxen hebben verschillende voordelen. Hierbij kunt u denken aan: 

 

     - Hoog draagvermogen. Hierdoor kunt u goederen vervoeren in onze gitterboxen met een draagvermogen tot wel 2000 kg!
     - Makkelijk te verplaatsen. Een gitterbox kunt u makkelijk verplaatsen met een heftruck of palletwagen. 
     - Stapelbaar. Wanneer u ruimte wilt besparen is een stapelbare gaascontainer handig. Hierdoor bespaart u kostbare ruimte. 
     - Voldoen aan UIC 435-3 norm.  Dit betekent dat ze voldoen aan de internationale regels en voorschriften voor goederenvervoer over de weg en per spoor
     - Gemaakt van een sterke constructie. De sterke constructie zorgt ervoor dat de gitterbox tegen een stootje kan. 
     - Herbruikbaar transportmiddel. U kunt de gitterbox namelijk meerdere keren gebruiken bij het transporteren. 

 

Wat voor verschillende gaascontainers zijn er?

Gaascontainers, ook wel gitterboxen of gibo’s, zijn in verschillende modellen en afmetingen verkrijgbaar. De gitterbox is gemaakt van metaal en de wanden van deze container bestaan uit draadgaas. Door het draadgaas van de gaascontainer blijft de inhoud van de gaascontainer goed zichtbaar. Kruizinga heeft een ruim assortiment aan gitterboxen. Zo vindt u bij ons onder andere inklapbare gaascontainers, vaste constructie draadcontainers en anti-diefstal gaascontainers. U heeft de keuze uit gebruikte- of nieuwe gaascontainers. Daarnaast is het ook mogelijk om de gibo’s te huren of om de gaascontainers op maat te laten maken.

 

In welke omgevingen worden gitterboxen vaak gebruikt?

De stalen gaascontainers kenmerken zich door hun sterke materialen en veelzijdigheid. Deze gitterboxen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de automotive industrie, maar tegenwoordig maken ook veel andere industrieën gebruik van deze gaasboxen. Zo is de gitterbox perfect inzetbaar binnen de transport- en logistiekwereld, maar ook de horeca, de detailindustrie en de vliegindustrie maken gebruik van de gaascontainers. Dit heeft er mee te maken dat de gitterboxen goed transporteerbaar zijn en in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn. Verder zijn de gitterboxen bij Kruizinga.nl verkrijgbaar in de afmetingen zoals 800x600 mm, 1000x800 mm, 1200x800 mm en 1200x1000 mm. Mocht dit niet de juiste afmeting voor u zijn, dan kunt u bij ons terecht voor maatwerk gaascontainers.

 

Welke eigenschappen hebben onze gaascontainers?

Zoals eerdergenoemd zijn gitterboxen inzetbaar voor verschillende industrieën of logistieke processen. Voorbeelden hiervan zijn: magazijnen, distributiecentra, automotive of andere werkplaatsen. Dit heeft te maken met het feit dat gaasboxen bestaan uit sterk stalen materiaal. De stalen materialen kunnen met verschillende afwerkingen bewerkt worden, zoals aflakken, poeder coaten of thermisch verzinken. De gaascontainers kenmerken zich aan zowel stapelhoeken als aan hijsogen. De stapelhoeken zorgen ervoor dat er veilig en stabiel gestapeld kan worden en de hijsogen geven het voordeel dat de gitterboxen gemakkelijk opgetild kunnen worden en hierdoor goed transporteerbaar zijn. Een ander groot voordeel is dat er gitterboxen zijn met kleppen aan de voorzijde, achterzijde of beide zijdes. Zo vindt u altijd een passende gaascontainer.

 

Kruizinga levert diverse toebehoren, opslag-en transportmiddelen aan.

Om de efficiëntie van een gaascontainer te verhogen vindt u bij Kruizinga een divers aanbod aan toebehoren, om de functionaliteit van de gaascontainers nog verder te verhogen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pompwagen, palletwagen of onderwagens maar ook heftrucktoebehoren en hijstoebehoren. Bent u er nog niet helemaal uit welke gitterbox bij u past? Neem dan contact op met ons verkoop team! Zij helpen u verder met de zoektocht naar de geschikte gitterbox voor uw toepassing.


FAQ

Wat zijn gitterboxen?

Gitterboxen, ook wel gaascontainers of gibo's genoemd, zijn stapelbare draadcontainers welke makkelijk te stapelen zijn. Gitterboxen worden gebruikt als ladingsdragers. De gitterboxen hebben vanwege de sterke draadconstructie een hoge draagkracht en zijn geschikt voor onder andere bulkopslag. U kunt eenvoudig goederen opslaan in de gitterbox. 

Welke afmetingen gitterboxen bestaan er?

Bij Kruizinga hebben we verschillende uitvoeringen in gibo’s welke onderverdeeld zijn in 4 verschillende euronormen namelijk:
- 800x600 mm
- 1000x800 mm
- 1200x800 mm
- 1200x1000 mm

Opzoek naar een gewenste maatvoering? Dit kunt u zelf aanpassen in de filter opties aan de linkerkant van de pagina.

Wat is de levertijd van de gitterbox?

Levertijd van een gitterbox kan variëren. Is de gaascontainer op voorraad en is er geen vakantie of feestdag? Dan wordt uw bestelling binnen ca. 2 werkdagen bij u afgeleverd. Mocht het gebeuren dat uw bestelling vertraging oploopt, zullen wij u zo snel mogelijk contacteren om samen met u een nieuwe lever- of afhaaldatum te bepalen.

Hoeveel gewicht kunnen gaascontainers dragen?

De draagcapaciteit van gaascontainers varieert afhankelijk van het specifieke model en het ontwerp. Controleer hiervoor de belastingsinformatie in de specificaties.

Zijn gaascontainers inklapbaar?

Ja, veel gaascontainers zijn inklapbaar. Dit is handig voor opslag en transport wanneer ze niet in gebruik zijn. Hierdoor bespaart u ruimte en vergemakkelijkt het retourtransport. 

Voor welke toepassingen zijn gaascontainers geschikt?

Gaascontainers zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals het opslag en transporteren van losse materialen. Ze worden veel gebruikt in logistieke processen. 

Heeft Kruizinga nog andere handige producten voor het opslaan van goederen?

Naast gitterboxen hebben wij ook andere producten in het assortiment welke u kunnen helpen bij het opslaan van goederen. Denk hierbij aan: onderwagen,  stapelbak kunststof, palletwagen etc.