Alle informatie voor het aanschaffen van een kantelbakWaarom een kantelbak?

Een kantelcontainer of kantelbak lijkt op het eerste gezicht qua vorm op een kleine puincontainer. Maar deze container is bedoeld voor het vervoeren van zwaar materiaal, zoals afval, binnen uw bedrijf. De kantelbakken worden in de meeste gevallen bediend met een heftruck. Maar er zijn ook kiepbakken te koop met wielen. Hierdoor is het mogelijk om de bak voor te duwen en te kiepen. Kruizinga biedt een breed scala aan mogelijkheden bij het aanschaffen van een kantelbak. Zie onderstaand de diverse mogelijkheden.

 

 

Relatief goedkope oplossing

Eenvoudig te bedienen

Flexibel inzetbaar

Diverse formaten leverbaar

 

 

Gemakkelijk afval sorteren

De inhoud van de container wordt over het algemeen gekiept in een afzetcontainer. Het voordeel van een kiepcontainer met vorkkokers is dat deze container met een heftruck geleegd kan worden. Hierdoor kan het afval van grote hoogte gekiept worden in een volumecontainer. U kunt met een kantelcontainer bijvoorbeeld gescheiden afvalhout, oud ijzer of ander gescheiden afval transporteren. Ideaal dus voor efficiënte afvalscheiding bij grote industriële bedrijven.

 

 

Alles op rolletjes

Wanneer u een kantelbak aanschaft met wielen bent u niet meer afhankelijk van een heftruck en biedt u uw bedrijf extra mogelijkheden. Standaard worden de kiepcontainers niet geleverd met wielen. Maar u kunt wel optioneel wielen laten monteren. Zorg er dan wel voor dat u goede wielen aanschaft, bekijk welke wiel voor welke kantelbak geschikt is op onze website!

 

Verschillende soorten volumes

Net als bij rolcontainers of afzetcontainers zijn kiepcontainers verkrijgbaar in verschillende volumes. De inhoud begint vanaf 500 liter en loopt op tot wel 2100 liter. Let wel op dat het volume nog niets zegt over het maximale draagvermogen!

Maximale draagvermogen of capaciteit in kilogram

Elke kantelbak heeft een maximaal draagvermogen. Een bak van 1200 liter heeft bijvoorbeeld een maximaal draagvermogen van 3.000 kilogram. Dit gewicht dient niet overschreden te worden. Houd bij het maken van een keuze ook rekening met het maximale hefgewicht van uw heftrucks.

 

Het leegkiepen en terug kantelen

Standaard kiept u een kantelbak met een handmatige hendel. Maar er zijn meerdere manieren waarop het leegmechanisme bediend kan worden. Vanuit een heftruck is het mogelijk om vanuit de bestuurdersstoel de bak te kiepen met een trekkabel. Deze kabel is bevestigd aan de hendel. Een andere mogelijkheid is dat de bak gekiept wordt door de vorken van de heftruck te spreiden. Vrijwel alle kiepbakken kantelen automatisch terug wanneer de bak gekanteld wordt. Het gewicht van de bak zorgt ervoor dat de bak automatisch terug kantelt wanneer de inhoud gestort is.

Beveiliging van kiepcontainers

Veiligheid is belangrijk en vooral als er zwaar materiaal wordt gebruikt. Let daarom goed op welke veiligheidseigenschappen de container bevat. In combinatie met een heftruck is het belangrijk dat de bak niet vanzelf kan kiepen. En het is belangrijk dat de bak niet van de vork kan afglijden. Bekijk daarom of de bak beschikt over een veiligheidsketting en een vorkvergrendeling. Als de kantelbak te voet gebruikt wordt, dan is het noodzakelijk dat de bak beschikt over stevige wielen met een rem of andere vorm van vergrendeling.

 

Met of zonder klapdeksel

Optioneel kunt u klapdeksels laten bevestigen op uw gewenste kantelbak. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u de bak buiten laat staan. Zo zal de bak niet vol komen te staan met regen. Als u licht materiaal vervoert in de bak, bijvoorbeeld karton of folie, dan kunnen deksels ook een uitkomst bieden tegen verwaaiing door wind.

Aftapkraan voor ontwatering

Heeft u veel te maken met nat vuil? Dan zijn er speciale kantelbakken met aftapkraan en zeefinzet beschikbaar. Hierdoor kunt u eenvoudig al het vocht uit de bak aftappen. Zo kunt u uw afval volledig ontwateren. Een zeefinzet zorgt er voor dat het vocht zoveel mogelijk gefilterd wordt bij het ontwateren.

kantelbakken-d.png

Kruizinga - De totaalleverancier voor magazijn, werkplaats en intern transport!

Kruizinga levert een uitgebreid scala aan opslagsystemen en transportmiddelen voor alle takken van de industrie. Behalve een uitgebreid assortiment standaard producten leveren we ook maatwerkoplossingen. Enkele voorbeelden van het standaard assortiment zijn stapelbakken kunststof of staal, magazijnbakken kunststof of staal, opzetranden, oprijplaten, kastentransportwagens, pallettrucks, draadmanden, afvalcontainers en steekwagens.

 

Product niet kunnen vinden of advies nodig?

Wilt u direct advies inwinnen over de verschillende producten in ons assortiment, of over de service die wij u bieden? U kunt ons zowel telefonisch als per e-mail benaderen met uw vragen. We helpen u graag op weg bij het vinden van het juiste product! 

 

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag!

Heeft u liever iemand aan de telefoon?

Wij staan u graag te woord!