Samenwerking tussen transportbedrijf Houtman en Kruizinga.nl

2 oktober 2020

Duurzaamheid staat bij Kruizinga.nl hoog in het vaandel. Deze lijn proberen wij door te trekken door gebruik te maken van diensten dichtbij huis. Zo werken we veel samen met Houtman Transport B.V. Gerrit van der Maten, vestigingsmanager Heerde, vertelt hier meer over.

Kruizinga.nl vindt het belangrijk om snel te kunnen reageren op de markt. Het ene moment vragen mensen om veel rolcontainers en het andere moment zijn gaascontainers erg populair. Door de snel wisselende markt, is het van belang voor Kruizinga.nl om een grote voorraad aan te houden en goed contact te hebben met distributiebedrijven. Een voorbeeld van een distributiebedrijf waar wij nauw mee samenwerken en die zich dichtbij ons bevindt, is Houtman Transport.
 

 

Over Houtman Transport

Houtman Transport is een landelijk distributiebedrijf met een zeer groot eigen netwerk die is ontstaan in 1875. In de jaren 1990 tot 2000 is het bedrijf uitgegroeid tot de huidige omvang. ‘’Als transportonderneming hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan’’, aldus Gerrit van der Maten, vestigingsmanager locatie Heerde. Zo zijn wij als Houtman Transport B.V. in november 2011 winnaar geworden van de Lean and Grean award. Dit is een onderscheiding die laat zien dat wij actief bezig zijn met CO2- reductie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

De samenwerking tussen Houtman Transport en Kruizinga.nl

‘’Op het moment dat Kruizinga.nl verhuisde van Apeldoorn naar Wapenveld, was het interessant om opzoek te gaan naar een vervoerder die hier in de buurt zat’’, geeft Boris Vildósola Bustos aan. ‘’Op deze manier kan het proces van het afhalen versneld worden en kunnen we de doorlooptijd van goederen verkorten. Daarnaast is het een groot voordeel dat Houtman Transport bij grotere aantallen snel de opleggers kan omruilen, waarmee wij weer extra ruimte op de logistieke afdeling creëren.’’ Van der Maten en Vildósola Bustos stellen daarbij gezamenlijk dat zowel Kruizinga.nl en Houtman Transport B.V. beide altijd streven naar het beste resultaat. Wanneer beide bedrijven dit vol blijven houden en zich hier vol voor inzetten, is het makkelijk om een goede samenwerking in stand te blijven houden.

 

Gerrit van der Maten, vestigingsmanager Houtman Transport -  Locatie Heerde:
‘’Kruizinga.nl en Houtman Transport kijken met dezelfde visie naar logistiek. Daarbij focussen wij ons beide ook op de toekomst door duurzaam bezig te zijn. Met goede communicatie zullen wij in de toekomst veel voor elkaar kunnen blijven betekenen. Wij kijken er naar uit.’’

 

 

 

Kruizinga.nl - samenwerking houtman en Kruizinga.nl.jpg

Het transportproces

Gerrit van der Maten vertelt in het interview dat zij gedurende de hele dag diverse transportopdrachten binnenkrijgen. In de loop van de dag worden deze goederen door middel van koppelopleggers afgehaald en de volgende dag geleverd bij het juiste adres. Deze overslag vindt plaats in het logistieke centrum van Houtman Transport B.V. (in Heerde).

 

Het is belangrijk om als distributiebedrijf korte lijnen te hebben met bedrijven die goederen vervoerd willen hebben. Communicatie is key! Je houdt alleen een goede samenwerking in stand wanneer je doet wat je belooft aan een ander. Voor andersom geldt dit natuurlijk ook.

 

Daarnaast vinden wij het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen en te blijven investeren in automatiseringssystemen. Door automatiseringssystemen up-to-date te houden, zullen processen sneller en makkelijker verlopen. Daarnaast zal dit druk wegnemen bij het personeel, wat weer zorgt voor een prettigere werksfeer.

 

Gerrit van der Maten, vestigingsmanager Houtman Transport -  Locatie Heerde:

''Do what you promise and promise what you can deliver.''

 

 


Lees meer..

Wist u dat wij ook opkopen?

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Altijd een opgeruimde werkplek? Lees de tips

23 januari 2023

Lees het volledige bericht

Welke pompwagen heeft uw voorkeur?

16 januari 2023

Lees het volledige bericht