Stapelbak kunststof Type Toebehoren

Bekijk ons grote assortiment kunststof stapelbakken bij Kruizinga

Kunststof bakken in vele soorten en maten bij Kruizinga!

Wilt u uw materialen opslaan of transporteren? Dan zijn plastic bakken, ook wel kunststof kratten of transportkratten genoemd, de ideale oplossing!  Kruizinga biedt een ruim assortiment aan stapelkratten, zowel nieuw als gebruikt en te huur. Hierbij kunt u kiezen uit kratten met open of gesloten handgrepen, wanden die geheel gesloten zijn, kratten met een deksel, handvaten of zelfs met een kijkvenster. Daarnaast variëren de bakken ook in stapelbaarheid, nestbaarheid, inklapbaarheid of combinaties hiervan. Voor de opslag van grote volumes of bulkopslag zijn er speciale grootvolumebakken beschikbaar. 

 

Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze keuzehulp of lees verder onderaan deze pagina.

 
 

 

Welke soorten kunststofbakken zijn er beschikbaar?

Afhankelijk van u toepassing en omgeving is zijn er vele verschillende typen bakken verkrijgbaar, elk met hun eigen voordelen. Zo wordt een stapelbak veel gebruikt voor opslag vanwege de stevigheid, terwijl een vouwkrat veel wordt gebruikt voor transport omdat ze tijdens retourtransport veel vrachtvolume besparen. Bij ons vindt u de volgende soorten kunststofbakken: magazijnbakken, stapelbakken, vouwkratten, hygienebakken, stapel-nestbare stapelbak, vleeskratten E1/E2/E3, grootvolumebakken, transportbakken en een nestbare kunststof bak.

 

In welke omgevingen worden kunststof bakken vaak gebruikt?

Kruizinga biedt een breed scala aan kunststof stapelbakken geschikt voor verschillende omgevingen, zoals logistiek, industrie, horeca, vis en vleesverwerking, levensmiddelenindustrie, detailhandel en orderpicking in uw magazijn. De bakken zijn verkirjgbaar met gesloten of open handgrepen, geperforeerde of gesloten wanden,  een verstevigde bodem of afwateringsgaten, en sommige hebben zelfs dubbele deksels. Deze kratten kunnen perfect gecombineerd worden met magazijnwagens, rolcontainers, pallets, onderstellen, steekwagens, stellingen, labels of deksels.

 

Vind in 3 stappen mijn juiste stapelbak!

Zoals u zojuist hebt gelezen, zijn er vele soorten en maten kunststof bakken verkrijgbaar. Elke heeft zo zijn eigen voordeel en redenen om te gebruiken. Maar welke past nou het beste bij mijn omgeving? Hieronder hebben wij voor u een korte keuzehulp voor u uitgewerkt waarmee u binnen drie stappen de stapelkrat vindt die geschikt is voor uw behoeften.  

 

Stap 1. Welke afmeting ook wel euronorm is voor mij geschikt?

De Euronorm is een standaard die efficiënt gebruikt wordt door groothandels en transporteurs in heel Europa. Euronorm maatvoering van een eurobak is bedoeld voor een efficiënt gebruik in combinatie met: Europallets, magazijnwagens of rolcontainers.

Europallet 1200 x 800 mm

stapelbakken-kunststof-s.png

ISO pallet 1200 x 1000 mm

stapelbakken-kunststof-t.png

 

Stap 2. Wat voor een soort bodem moet ik gaan gebruiken?

Plastic kisten met afwateringsgaten, deze worden veelgebruikt in omgevingen met sprinklerinstallaties.

Bakken met een versterkte bodem, welke door de stevigheid vaak gebruikt worden in combinatie met rollenbanen.

Voedselbakken met geperforeerde bodem welke doordat ze waterdoorlatend zijn en ventilerend makkelijk schoon te maken zijn,

Standaard stapelbakken met gesloten bodem. Deze bieden een prima basis qua sterkte, gebruiksgemak en zijn prijstechnisch het meest voordelig.

 

Stap 3. Welke kleuren zijn er leverbaar en wat betekenen ze?

Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar,  maar ons advies is om te werken met een beperkt aantal kleuren. Blauw, grijs, groen, rood, wit en zwart zijn kleuren die het meest universeel zijn en zich makkelijk onderscheiden. Maar hebben deze kleuren nog speciale betekenissen? Zeker! Volgens het HACCP-protocol worden ze ingedeeld om kruisbesmetting en verontreiniging te voorkomen.

 

- Rood voor rauw vlees (E1/E2/E3 bakken).
- Blauw voor vis, schaal- en schelpdieren.
- Geel voor gevogelte.
- Groen voor groente en fruit.
- Bruin voor gaar vlees en worst.
- Wit is neutraal, vaak gebruikt voor brood en kaas.
- Zwart voor antistatische goederen, denk hierbij aan elektrische producten.

 

Kruizinga levert diverse toebehoren, opslag- en transportmiddelen aan.

Zo leveren we extra toebehoren bij vele bakken zoals deksels, handvaten en vakverdelingen aan. Zo kunt u onze type 38-NO en 38-NG stapelbak geheel helemaal zelf samenstellen. Om het gebruiksgemak te vergroten leveren we ook vele opslag of transportmiddelen aan. Denk hierbij aan een onderwagen voor uw krat, legbordstelling voor opslag of een magazijnwagen. Vele genoemde producten zijn een onmisbaar product binnen uw werkplaats, logistiek, industrie, horeca, vis/vleesverwerking, levensmiddelenindustrie, detailhandel, restaurant of in uw magazijn.


FAQ

Wat is een stapelbak kunststof?

Een stapelbak kunststof is een opbergbak welke gemaakt is van kunststof. Deze bakken zijn licht van gewicht en stapelbaar, hierdoor kunt u ze gemakkelijk op bergen of verplaatsen. Ze worden vaak gebruikt voor het opbergen en transporteren van allerlei soorten goederen. Denk hierbij aan: gereedschappen, kleine onderdelen, voedsel, kleding enzovoort. 

Heeft Kruizinga ook gebruikte stapelbakken kunststof?

Naast nieuwe stapelbakken kunststof heeft Kruizinga vrijwel altijd wel gebruikte stapelbakken kunststof in het assortiment. Wilt u meer weten over ons gebruikt assortiment? Neem dan een kijkje op onze gebruikt pagina

Wat is een euronorm stapelbak?

Euronorm is de maatvoering van bakken of kratten en is bedoeld voor een efficiënt gebruik in combinatie met europallets.